на 2 місяці
4 упаковки = 2 місяці прийомуПептиди 1-типу з Франції
30 порцій = 1 місяцьЕліксир молодості
120 капсул по 500 мгMATCH 5000 IU + 75 mg
60 капсул по 300 мгз високим рівнем DHA
120 капсул по 300 мгKIDS 1000 IU
60 капсул по 300 мгз вітамінами А і D3
120 капсул по 300 мгBASE 2000 IU
60 капсул по 300 мгULTRA 5000 IU
60 капсул по 300 мгз високим рівнем DHA
120 капсул по 500 мгз вітамінами А і D3
120 капсул по 500 мгз алкілгліцеролами
60 капсул по 500 мгОмега-3 і Омега-6 — це жирні кислоти, без яких не може обійтися наш організм. Але для того, щоб вони позитивно впливали на здоров'я, між Омега-3 і Омега-6 важливо підтримувати баланс.
Чому? Про це ми розповімо в нашій статті.
А для початку давай розберемося в основних властивостях Омега-3 і Омега-6.
Омега-3 — це клас жирних кислот. Вони незамінні, тому що наше тіло не виробляє і не накопичує їх, але постійно використовує. Єдиний спосіб отримувати Омега-3 — додати їх в щоденний раціон.
Існує три основні види Омега-3 кислот: альфа-ліноленова (ALA), ейкозапентаєнова (EPA) і докозагексаєнова (DHA). Але найбільш важливі — EPA і DHA. Вони входять до складу кожної клітини організму і виконують ряд функцій для підтримки здорового життя.
Можливо, ти чула, що рослинна Омега-3 (ALA) може замінити тваринну — з риб'ячого жиру. Але на практиці це так не працює.
ALA-кислоту ми отримуємо з горіхів (особливо волоських), сої, насіння льону, чіа, лляної олії і брюссельської капусти. Але організм використовує більшу частину ALA тільки як джерело енергії. І для того, щоб брати участь у життєво важливих процесах, ця кислота повинна перетворитися в EPA і DHA. Але з рослинних джерел ми можемо засвоїти не більше 10% Омега-3.
Компенсувати нестачу Омега-3 допоможуть жирні кислоти EPA і DHA.
покращують стан шкіри і волосся
зменшують запальні процеси
стимулюють роботу мозку
корисні для гормональної системи
допомагають боротися з депресією
Як і Омега-3, жирні кислоти Омега-6 потрапляють у наш організм з їжею. Вони також необхідні для отримання енергії і гарного самопочуття. Але якщо вживати їх в неправильних пропорціях з Омега-3, Омега-6 може принести шкоду.
Омега-3 і Омега-6 конкурують в організмі, як кислота і луг. Щоб приносити користь, вони мають бути у співвідношенні хоча б 1: 4. Але в реальності у 90% населення не прибережних міст це співвідношення перекошене в десятки разів. Середнє співвідношення Омега-3 і Омега-6 у країнах Європи — 20:1.
Дисбаланс жирних кислот пов'язаний з нашим харчування. Джерело, з якого ми можемо отримати Омега-3 — тільки жирна риба без термічної обробки. Адже під впливом температур від корисних властивостей майже нічого не залишається.
А продуктів, що містять Омега-6, цілий список: це рослинні масла, горіхи, крупи, м'ясо, зелень, молочні продукти.
Ми рідко їмо сиру жирну рибу, тому не отримуємо норму Омега-3. У той же час регулярно вживаємо їжу з Омега-6 у великій кількості. Як результат — в організмі з'являється дисбаланс цих кислот.
• Кров згущується
• Обмінні процеси порушуються
• Корисні речовини не засвоюються
Дефіцит Омега-3 при надмірному споживанні Омега-6 може стати причиною запалень в організмі і різних захворювань: діабету, артриту, інфаркту міокарда або хвороби Альцгеймера.
Омега-3 кислоти в достатній кількості, навпаки, знижують запальні процеси, розріджують кров, покращують стан шкіри, волосся і загальне самопочуття.
Зменшити кількість Омега-6 в раціоні — намагатися замінювати фастфуд і солодку їжу корисними продуктами. Наприклад, вибирати горіхові батончики з натуральним складом замість шоколадних.
Їсти жирну рибу без термічної обробки мінімум 3 рази на тиждень — по 200 грамів. Але мало у кого є така можливість.
Тому, найоптимальніший варіант відновити баланс корисних жирів — приймати Омега-3 в капсулах на постійній основі.
Як вибрати якісну добавку Омега-3, і на що звертати увагу при покупці? Читай у нашому матеріалі.
Піклуватися про своє здоров'я і здоров'я близьких — найсильніший прояв любові. А з натуральними добавками Perla Helsa™ це стає ще простіше.
Опубліковано 15.07.2021