Головні тезиси

  • Наше тіло працює фактично на цукрі.
  • Цукор є одним із найшкідливіших продуктів і викликає звикання
  • Доданий цукор не містить поживних речовин, може призвести до ожиріння та погіршити роботу серця.
  • Цукор пошкоджує Колаген і Еластин.
  • Дотримуйся порад щодо скорочення додавання цукру у твоєму раціоні.

На сніданок у тебе йогурт та пластівці, на обід — салат приправлений соусом, а на вечерю — куряча грудка в маринаді. І ніби не вживала нічого солодкого цілий день. Але, швидше за все, ти вже з’їла значну кількість грамів доданого цукру, який ховається в багатьох продуктах.

На жаль, зараз цукор додається всюди: від сухих сніданків до салатних заправок і готових соусів. Це може бути для тебе несподіванкою, коли ти побачиш на зворотній етикетці свого улюбленого йогурту або заправки до борщу доданий цукор.

В цій статті ми зануримося в історію, де пояснимо безмірну любов до солодкого, розкажемо про користь та шкоду цукру та дамо корисні поради, як зменшити його вживання задля твого довголітнього здоров’я.

  1. Чому наші предки винні в тому, що ми любимо солодке?
  2. Не дуже солодка правда про цукор
  3. Яка рекомендована норма цукру в день?
  4. Як солодке впливає на нашу шкіру?
  5. Поради щодо скорочення вживання солодкого: швидко та безболісно

 

Чому наші предки винні в тому, що ми любимо солодке?

Наше тіло працює фактично на цукрі, точніше, на глюкозі. Глюкоза походить від грецького слова glukos, що означає солодкий. Глюкоза живить клітини, з яких складається наше тіло, включаючи клітини мозку (нейрони).

За часів первісних людей, ті, хто їв найбільше калорій, мали більше шансів вижити й, таким чином, передати свої гени. А фрукти на той час були найбільш поширеним природним джерелом цукру, і  тому могли забезпечити енергією. Таким чином, щоб максимізувати наше виживання як виду, у нас є вроджена система мозку, яка змушує нас любити солодкі продукти, оскільки вони є чудовим джерелом енергії для живлення нашого тіла.

 

Не дуже солодка правда про цукор

Загальновідомо, що цукор є одним із найшкідливіших продуктів і викликає звикання. Дослідження показали, що цукор викликає у 8 разів більше звикання, ніж кокаїн, і це ще більше насторожує. 

Щоразу, коли ми споживаємо цукор, ми відчуваємо себе емоційно краще, тому він є основним інгредієнтом більшості загальновідомих продуктів.

Варто зазначити, що не весь цукор однаковий. Для прикладу візьмемо наш столовий цукор — фактично “сахароза”, яка складається з глюкози та фруктози.

Нездорова кількість глюкози підіймає рівень цукру в крові. А непристойно велика кількість накопичується в печінці й перетворюється на глікоген, який призводить до ожиріння та цукрового діабету.

Фруктоза ж взагалі не розщеплюється у нашому кишечнику і прямує одразу в печінку, де зберігається у вигляді жирів, які можна спалити виключно за допомогою фізичної активності.

Щоб уникнути небажаних проблем зі здоров’ям, просто заміни столовий цукор більш здоровою альтернативою, як от фруктовий цукор.

Адже фруктовий цукор є однією з найсмачніших і корисних альтернатив. Споживаючи фрукти, ми також споживаємо значну кількість харчових волокон, які допомагають запобігти стрибкам рівня інсуліну. На відміну від столового цукру, фрукти також містять багато поживних речовин і мінералів.

 

Яка рекомендована норма цукру в день?

Багато з нас споживають більше цукру, ніж ми це усвідомлюємо. Важливо знати, скільки цукру ти споживаєш, оскільки наш організм не потребує його для нормального функціонування. Доданий цукор не містить поживних речовин, може призвести до ожиріння та погіршити роботу серця.

Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити додавання цукру — не більше ніж 6 % калорій щодня. Для більшості жінок це не більше 100 калорій на день, або приблизно 6 чайних ложок цукру. Для чоловіків це 150 калорій на день, або приблизно 9 чайних ложок. 

 

Як солодке впливає на нашу шкіру?

Існує багато факторів, які руйнують твою шкіру, і цукор, мабуть, є одним із найгірших факторів. Варто скоротити кількість вживання цукру не тільки з дієтичних міркувань, а й заради захисту твого зовнішнього вигляду. Докладніше розповімо як цукор впливає на твою шкіру.

В першу чергу, цукор пошкоджує твою шкіру через природний процес, який називається глікацією. Він приєднується до білків і виробляє шкідливі вільні радикали, які називаються кінцевими продуктами глікації. Чим більше цукру ти їси, тим більше вони руйнують будівельний матеріал шкіри.

Пошкоджується Колаген і Еластин

Білки, які найбільш уразливі до пошкодження, — це ті, які служать будівельним матеріалом для твоєї шкіри: колаген і еластин. Ці протеїни зберігають шкіру пружною та еластичною, а також відповідають за здоровий колір обличчя та сяяння. Шкідливі радикали руйнують твій колаген і еластин. З’являються тонкі лінії та зморшки.

Впливає на тип Колагену

Цукор також впливає на тип колагену, який у тебе є. Наша шкіра містить три основних типи колагену — I, II і III. Стабільність і стійкість колагену формуються на кожній стадії: Тип I є найслабшим, а Тип III — найсильнішим. Глікація розкладає колаген типу III до типу I, у такий спосіб зменшуючи структурну міцність і стабільність твоєї шкіри. В результаті зовнішній вигляд погіршується. Саме тому спеціалісти рекомендують приймати Колаген для твоєї краси та збереження еластичності твоєї шкіри.

Ось основні ознаки на твоєму обличчі, що цукор є винуватцем погіршення стану шкіри:

  1. Поверхня шкіри виглядає твердою, тонкою і блискучою.
  2. Уздовж верхньої губи з’являються глибокі штриховані лінії.
  3. Зміна кольору та гіперпігментація.
  4. З’являються глибокі западини, особливо навколо зони рота.
  5. Шкіра навколо щелепи обвисає.

 

Поради щодо скорочення вживання солодкого: швидко та безболісно

Хороша новина полягає в тому, що ніколи не пізно запобігти видимим ознакам старіння та почати коригувати свій раціон вже зараз. 

Ось кілька порад щодо скорочення додавання цукру у твоєму раціоні:

  • Завжди читай етикетки — це допоможе зробити тобі більш здоровий вибір.
  • Вибери правильний топінг: посипай пластівці та вівсянку фруктами, корицею і горіхами.
  • Пий низькокалорійні напої або напої без цукру замість газованої води або соку. Проста негазована вода – найкращий варіант.
  • Обирай фрукти, овочі та інші цільні продукти.
  • Кетчуп, соус барбекю та медова гірчиця – все це містить багато цукру. Замість цього обирай такі приправи, як свіжа сальса або звичайна гірчиця.
  • Додай до раціону Колаген та Сквален від Perla Helsa

Колаген – це головний білок нашого організму, який відповідає за міцність і еластичність тканин. 

Сквален – це потужний антиоксидант, який запобігає раннім зморшкам та розгладжує їх.
Колаген та Сквален захищають клітини від згубного руйнування цукром і допомагають їм правильно розвиватися. Приймаючи Сквален та Колаген від Pela Helsa, ти якнайдовше збережеш “молодість” своєї шкіри та загальний стан свого організму.

Миттєво зменшити цукор буде непросто, але воно того варте. Внеси кілька змін у свої звички та дієту, і ти зможеш значно вплинути на стан своєї шкіри та загальне своє здоров’я, а воно в нас одне і безцінне.

Опубліковано 27.12.2021

Продукція по цій темі

Спробуй Колаген безкоштовно!

Придбай будь-який наш товар та гарантовано отримуй мініатюру Колагену у подарунок!

Придбай будь-який наш товар та гарантовано отримуй мініатюру Колагену у подарунок!